sigplus gyakori kérdések

Ha a beépülő modullal kapcsolatban kérdése merülne fel, a választ keresse az angol nyelvű dokumentációban vagy a gyakori kérdések között, esetleg vegye fel a kapcsolatot a fejlesztővel. Néhány kérdésre azonban ebben a cikkben is választ talál.

A galéria nem jelenik meg a böngészőben vagy nem működik a felugróablak-hatás.

Nagy valószínűséggel JavaScript ütközés áll a háttérben. A sigplus által generált galériák ugyanis listák, amelyeknek elemei egy-egy hivatkozást tartalmaznak, amik egy-egy képet fognak közre. A sigplus az oldal betöltése során a hivatkozások kattintás eseményére feliratkozik, és az esemény kiváltása a felugró ablak megnyitását eredményezi. Hasonlóképpen, a zökkenőmentes megjelenítést elősegítendő, a képgaléria kezdetben rejtett, és csak az oldal betöltése során teszi a sigplus láthatóvá, így elkerülendő, hogy a böngésző a galériát formázás nélkül, listaként, a képeket egymás alá helyezve néhány pillanatig megjelenítse. Ha a sigplus valamilyen ütközés folytán nem tud sikeresen inicializálni, a hivatkozások szokásos viselkedésüknek megfelelően reagálnak, a hivatkozott oldalt nyitják meg, ami jelen esetben egy kép, illetve a galéria egyáltalán nem jelenik meg.

webkit-alapú böngészők esetén (Chrome és Safari) gyakori ütközést kiváltó ok a jQuery könyvtár többszörös betöltése. (Firefox és Internet Explorer alatt a jelenségnek nincs érzékelhető hatása.) Ha számos Joomla kiterjesztést használ, előfordul, hogy több kiterjesztéshez is szükséges a jQuery, ezek sokszor saját jQuery példányukat olykor igen agresszív módon betöltik, akkor is, ha szükségtelen lenne. A sigplus érzékeli, ha más kiterjesztés már betöltötte a jQuery legalább 1.4.2-es változatát, és amennyiben igen, nem tölti ismét be azt. Érdemes ellenőrizni, hogy csak egy jQuery példányt hivatkozik-e az oldal (a bemutatóoldal így tesz), és ha nem, érdemes a sigplust az aktivációs sorrend végére helyezni (lásd sorrend az adminisztrációs felület beépülő modulok listájában), máskülönben a sigplus által betöltött jQuery mellé más kiterjesztések további jQuery változatokat tölthetnek be, ezzel megakasztva az oldal rendeltetésszerű megjelenítését webkit motorral rendelkező böngészők alatt.

A galériában a képek egymás alatt jelennek meg.

A sigplus nem támogatja az Internet Explorer 6-os változatát, amely a Windows XP telepítő CD-n található; frissítse a böngészőjét: a sigplus teljes körűen támogatja a Windows XP alá is elérhető IE7 vagy IE8 böngészőket, illetve akadálytalanul fut Firefox, Chrome, Safari és Opera alatt is.