sigplus Image Gallery Plus – egyszerű képgaléria beépülő modul (plug-in)

Leírás

A sigplus Image Gallery Plus egy kézenfekvő módja annak, hogy egy tartalmi elemhez (cikkhez) kapcsolódó képgaléria képei egyszerű szintaxissal egy felugró ablakban jelenjenek meg. A Joomla beépülő modulról (plug-in) részletes leírást a honlap angol nyelvű változatán talál. A beépülő modul működését néhány példa is illusztrálja.

showplus Diavetítés

Leírás

A showplus egy diasorozat-vetítő bővítmény a Joomla keretrendszerhez, amelynek célja a figyelemfelkeltés a webhely főoldalán vagy más prominens helyen. A kiterjesztés telepítése és használata rendkívül egyszerű, de számos beállítási lehetőséget tartogat a gyakorlottabb felhasználók számára.

A showplus böngészőben futó, ún. ügyféloldali parancsfájl (szkript) része a MooTools JavaScript keretrendszeren alapul, amelyet a Joomla beépítetten tartalmaz; a diasorozat megjelenítése nem támaszkodik Flash technológiára, amelyhez tartozó lejátszóval a felhasználó esetleg nem rendelkezik. Egy showplus diasorozat vetítéséhez egy stílusdefiníciókat tartalmazó CSS fájlra és egy az interaktív működést biztosító JavaScript fájlra való hivatkozás kerül az oldal fejlécébe, amely összesen kb. 30 kB többletet jelent az oldal betöltése során; ez a felhasználói élmény szempontjából gyakorlatilag észrevehetetlen.

metaudio: hangfájlok közzététele és kezelése

metaudio

Leírás

A metaudio (a metadata és audio szavak összetételéből) egy hanganyagok közzétételére, weboldalon való lejátszására, és a hozzá kapcsolódó adatok táblázatos megjelenítésére szolgál. A komponens támogatja az MP3 és MP4 (MPEG-4) formátumokat, képes feldolgozni a fájlokban található ID3v2.3 és Apple-stílusú metaadatokat, és az egy mappában található fájlokat egy áttekintő, illetve részletező nézetben jeleníti meg. Az áttekintő nézetben egy legördülő panel a legfontosabb információkat (pl. előadó, cím, album) mutatja, míg a részletező nézetben minden, a hanganyaghoz kapcsolódó információ látható (az említetteken kívül pl. album előadója, csoportosítás, év, sáv és lemez száma, zeneszerző, megjegyzések, műfaj, tempó, kódoló(szoftver), copyright, album képe JPEG vagy PNG formátumban, leírás, dalszöveg), táblázatba rendezve. A komponens regisztrált felhasználók számára lehetőséget biztosít a metaadatok szerkesztésére.

Irodalomjegyzék-készítő beépülő modul (plug-in)

Az irodalomjegyzék-készítő a Joomla 1.6 vagy későbbi változatához (beleértve a Joomla 2.5 változatát) írt beépülő modul (plug-in), és BibTeX irodalomjegyzék alapján állít elő emberi olvasásra szánt hivatkozási listát. A modul automatikusan felismer számos LaTeX speciális és ékezetes karaktert, amelyeket UTF-8 kódlapú megfelelőikre cserél, az egyes irodalmi hivatkozásokhoz pedig hozzákapcsolható a bib állományban található megfelelőjük.

Egyházi év modul

Leírás

A keresztény egyházi naptár az adott év egyházi ünnepeit tartalmazza. Az ünnepek napjait a Gergely-naptárba illesztve adják meg. Ezek az ünnepek vagy minden évben azonos naptári napra esnek (állandó ünnepek), vagy évről évre más-más napon kerülnek megünneplésre (mozgó ünnepek). Ez a Joomla modul az év jelentősebb egyházi ünnepeit jeleníti meg időrendi sorrendben.