showplus Diavetítés

Leírás

A showplus egy diasorozat-vetítő bővítmény a Joomla keretrendszerhez, amelynek célja a figyelemfelkeltés a webhely főoldalán vagy más prominens helyen. A kiterjesztés telepítése és használata rendkívül egyszerű, de számos beállítási lehetőséget tartogat a gyakorlottabb felhasználók számára.

A showplus böngészőben futó, ún. ügyféloldali parancsfájl (szkript) része a MooTools JavaScript keretrendszeren alapul, amelyet a Joomla beépítetten tartalmaz; a diasorozat megjelenítése nem támaszkodik Flash technológiára, amelyhez tartozó lejátszóval a felhasználó esetleg nem rendelkezik. Egy showplus diasorozat vetítéséhez egy stílusdefiníciókat tartalmazó CSS fájlra és egy az interaktív működést biztosító JavaScript fájlra való hivatkozás kerül az oldal fejlécébe, amely összesen kb. 30 kB többletet jelent az oldal betöltése során; ez a felhasználói élmény szempontjából gyakorlatilag észrevehetetlen.

A showplus szerveroldali technológiájának nagy része a rendkívül sikeres sigplus Joomla bővítményből köszön vissza.

Tulajdonságok

  • hat különböző testreszabható átmeneti hatás, köztük áttűnés, nagyítás, dia ki- és betolás.
  • képekhez tartozó címkék többnyelvű támogatással, alapértelmezett címke
  • minden egyes diához célhivatkozás adható meg
  • diaképek rendezése fájlnév vagy utolsó módosítás dátuma szerint, vetítés véletlenszerű sorrendben, saját sorrend megadása
  • függőleges vagy vízszintes sáv bélyegképekkel, amelyek gyors navigációt tesznek lehetővé

Letöltés

A bővítmény legfrissebb változata elérhető a JoomlaCode webhelyről.